maandag 19 september 2016

De waarde van een goed kleuradvies

De voordelen zijn legio en onuitputtelijk voor de rest van je leven. Een goed kleuradvies is het begin van jezelf worden. Het is niet voor niets dat ik eerst adviseer om een kleuranalyse te doen, dan daarmee een paar weken te werken en later een stijladvies. Dan heb je een compleet beeld van jezelf en weet je wie je bent.
Lentekleuren: warm, helder en licht

Een van de voordelen van een goed kleuradvies is, dat je alle kleding die bij jou in de kast hangt, onderling goed en makkelijk kunt combineren.

Zoals ik eerder heb geschreven, zijn er overeenkomsten bij de verschillende types. Deze overeenkomsten zijn puur feitelijk en gebaseerd op statistieken.
Elk mens heeft kleur kwaliteiten, die we zoeken tijdens de analyse en die later terug komen in de kleuren die je het beste draagt. Deze kwaliteiten (eigenschappen) kunnen koel of warm zijn. Sterk, zacht of intens. Licht of donker.

Aan mij de taak om bij een kleuranalyse, deze kwaliteiten bij jou te vinden. Je wordt altijd ingedeeld in één kleurenseizoen. Je bent een koel type of een warm type. Het is onmogelijk om een beetje warm of een beetje koel te zijn. Koele kleuren en warme kleuren laten zich onderling niet combineren. Je kan niet tussen twee seizoenen in hangen, dat is eerder te wijten aan onvermogen van de adviseur, dan aan jouw type. In theorie zijn er kleuren die zich feitelijk op de grens bevinden, maar dat zullen nooit kleuren zijn die je flatteren. Deze kleuren zie ik terug op plaatsen waar personeel uniforme kleding draagt. Zo zag ik dat de koffie dames in het crematorium gekleed zijn in een combi van gebroken wit, camel en mat zwart. Er is van elk seizoen iets bij en de kleding bij elkaar  geeft een rustig beeld. Goed gevonden door de ontwerper, maar niet de outfit waar je de “wow” factor mee zal scoren.

Heeft de adviseur jouw kleurenseizoen gevonden, dan zal ze verder kijken hoe de eigenschappen van de kleuren zich bij jou verhouden. Gemiddeld zijn de meeste mensen verreweg het mooist als ze alle drie de kwaliteiten laten terug komen in de buurt van het gezicht. Tevens kan je dan ook heerlijk gebruik maken van alle kleuren van je waaier. Dat zijn er 100 en nog veel meer, want alle kleuren die tussen de strips liggen, zijn ook goed.


Soms is er een eigenschap zo belangrijk, dat deze voor het mooi, altijd aanwezig is in de buurt van het gezicht. Iemand kan bij voorbeeld op zijn mooist zijn in donkere kleding. Maar deze types zijn eerder uitzonderingen dan regel. Wees er ook voorzichtig mee, want voor je het weet leg je jezelf beperkingen op die helemaal niet nodig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten