vrijdag 25 november 2016

Make-up

Over make-up is veel te vertellen en veel te schrijven. 

De jonge huid, de rijpere huid, kleurgebruik, techniek van camoufleren, dag make/up, feestelijke en bruid make-up, hygiƫnisch werken, correcties op gezichtsvorm, mode trend, lekker veel of juist naturel, allemaal leuke onderwerpen om over te vertellen.

Voor het slagen van een goede make-up is het kiezen van de juiste kleur belangrijk. Een goede basis is immers het halve werk. Heb je een goede kleurenwaaier, dan is het kiezen van de juiste kleuren niet moeilijk meer.

In de ochtend is er vaak weinig tijd en wil je niet twijfelen over de juiste kleuren. Op dit moment is er in de ochtend te weinig daglicht om je op te maken, de kleuren zijn dan zowiezo niet goed zien. Immers in de ochtend in haast aangebrachte make-up, is toch fijn als het buiten even flatteus is als binnen.  Dat is voor een dag make-up  belangrijk.

Lamplicht heeft altijd een gele gloed en daglicht is meer blauw. Oude ledlampen zijn weer blauw en fel zonlicht is geel. Het effect van kleuren is dus wezenlijk anders, binnen en buiten. De juiste kleur vaststellen kan alleen met daglicht, niet in de zon en bij voorkeur bij een raam op het noorden. Ateliers van kunstenaars hebben altijd ramen op het noorden.

Te koele kleuren bij warme types, zullen buiten in het daglicht nog harder tonen. Het gezicht toont spits en streng. Omgekeerd zullen warme kleuren bij koele types, vlekkerig lijken. Het gezicht toont vaak scheef en vreemd opgeblazen. Je blijft aan het poetsen en smeren en het wordt nooit echt wat.

Naast de eigenschappen koel en warm, is er nog het onderscheid tussen lichte en donkere types. In het algemeen geldt dat bij de lichte huid, de lipstick wat licht van kleur mag zijn. Donkere types kunnen over het algemeen een zwaardere lipstick dragen.

Na een kleur analyse, maak ik de dames op met een dag make-up. Niet te zwaar,  je wil er leuk mee over straat gaan. Ik start met het wegwerken van kleine oneffenheden met een wattenstaafje met concealer. Eventuele donkere plekken onder de ogen zet ik ook even aan. Daarover heen gaat een goede foundation in een koele of warme tint. Deze zet ik op met een schoon wattenstaafje en werk ik uit over het gezicht met een vochtige driehoekige spons. Dan even afpoederen voor het mat en de basis is klaar. Dit ziet er al een stuk frisser uit.

Dan zet ik twee of drie kleuren oogschaduw op. Hier kan je een oog enorm mee verfraaien en oplichten. De oogschaduw van Your True Colors waar ik mee werk, leent zich uitstekend om nat te verwerken met een penseel. Onder en eventueel boven het oog een lijntje met kajal. Ik doe dit bij voorkeur tot de helft (ongeveer tot de pupil) om een open blik te houden.  Een lijn van hoek tot hoek, oogt vaak wat hard en heeft niet mijn voorkeur. Bij een dag make-up alleen een lijntje aan de onderkant. Als laatste op de ogen heb ik voor Lentes een prachtige bronzen mascara, die veel zachter oogt dan zwart of blauw.

Voor de liefhebber nog een mooie blos op de wangen en dan als kers op de taart een passende lipstick. Elke make-up is een uitdaging om te doen en een feestje om het totaal plaatje te zien met de eigen passende kleding. Een kleuranalyse is een totaalplaatje, een metamorfose. Je haalt zo de goede dingen in de mens naar boven.

Speciaal voor de feestdagen een leuke korting van 15 % op alle make-up van You True Colors.
http://www.couleursmonique.nl/makeup.html
Geen opmerkingen:

Een reactie posten