dinsdag 5 april 2016

Lente Kleding

Een aantal malen per jaar bekijk ik de inhoud van mijn kleding kast kritisch. Het is toch wel drie à vier keer per jaar jaar dat ik de kast goed onderhanden neem. Vaak is dat naar aanleiding van het weer. Zeker is ook het voorjaar een goed moment.

Jaren `50 jurk uit de tentoonstelling Catwalk
Er zijn een aantal manieren om je kledingkast op te ruimen en aan te passen aan het seizoen. In het voorjaar heb ik behoefte aan Lente Kleding. 

Wat is de omschrijving van Lente Kleding? 
Kleding die je het gevoel van voorjaar geeft, maar toch lekker warm is. Vroeger toen ik nog een kind was, werd de kast tweemaal per jaar opgeruimd. Mijn moeder (87) bracht in het voorjaar de winterkleding naar zolder en de zomerkleding kwam tevoorschijn. Ik weet niet meer precies wanneer ze dat deed, ik denk rond de paasdagen, maar in ieder geval in combinatie met de voorjaarsschoonmaak. Voor mij was het een feest om kleding terug te vinden van het vorige jaar. Als je het een tijdje niet hebt gezien, voelt het weer als nieuw. Helaas heb ik ook vaak ervaren dat er te rigoureus werd opgeruimd, er verdwenen te veel warme kleding naar de zolder. Op de eerste warme dagen van het jaar lijkt het heerlijk om er luchtig bij te lopen, maar in ons kikkerlandje komen er ook weer koude dagen!
Ik zorg er daarom nu altijd voor dat Lente Kleding luchtig is, maar vooral ook warm en behaaglijk.
Kleding in de lente, is wat mij betreft lichter van kleur, na de donkere wintermaanden. En ik zorg dat ik altijd een warm vestje of omslagdoek heb passend bij een jurk.
Laarzen vervangen door lage schoenen of pumps geven me ook net dat beetje extra voorjaarsgevoel. De donkere panty wordt vervangen door een gekleurde panty in de kleur van mijn jurk. Een legging kan ook net dat beetje extra warmte geven, maar let daarbij goed op je stijl en persoonlijkheid. Nu de legging aan het verdwijnen is uit het modebeeld, zal je merken dat het niet bij iedereen meer even goed staat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten