vrijdag 1 mei 2015

Jaarvergadering Colours for You


Elk jaar in April is de jaarlijkse landelijke vergadering van de overkoepelende vereniging van kleur- en stijladviseuses van Colours for You. Colours for You is de enige, door de overheid erkende beroepsopleiding in Nederland voor kleurstylisten.

De jaarlijkse vergadering is altijd een leerzame en gezellige dag. Allereerst het weerzien met alle oude collega’s en kennis maken met nieuwe collega’s uit het hele land. Bijpraten en ervaringen uitwisselen is dan ook een belangrijk onderdeel van de dag. Het ochtend programma is de leden vergadering, waar de jaarcijfers worden doorgenomen, voorstellen worden gedaan voor verbetering en besluiten worden genomen. In de middagpauze, tijdens de lunch wisselen we ervaringen uit. Wat werkt bij jou in de praktijk en kan ik daar wat mee. Het middagprogramma bestaat uit een leerzame nascholing. Deze middag worden er kleurmodellen geanalyseerd die niet alledaags zijn. Met zoveel dames die elkaar weerzien is het soms een drukte van belang, maar tijdens een analyse kan je een speld horen vallen. Het zijn niet de makkelijkste modellen op een nascholing, wel leerzaam. Ook met zoveel ervaring bij elkaar, zijn de uitkomsten soms verrassend. Het bewijst telkens weer dat het analyseren op kleur lang niet altijd op het eerste gezicht is vast te stellen. Uiteindelijk geven de kleurdoeken de doorslag. De kleuren liegen nooit. Zo kan het zijn dat we tijdens een analyse ontdekkingen doen, die je op het eerste gezicht over het hoofd ziet. De aanpak van Colours for You biedt blijkt altijd weer te kloppen.

Nascholing is bij ons verplichte kost. Eens per twee jaar moeten we een kleuren dag bijwonen om het lidmaatschap van de vereniging te mogen behouden. Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van deze groep doorgewinterde stylisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten