dinsdag 5 mei 2015

Zuiderzee museum

Gisteren hebben we een heerlijk bezoekje gebracht aan het Zuiderzeemuseum. 
We komen daar vaker, maar voor dit jaar was het de eerste keer. We hebben jaren een museumjaarkaart en daar maken we veel gebruik van. Dit voorjaar is het weer erg wisselvallig, de ene dag is prachtig, de andere verloopt ronduit grijs en regenachtig. De eerste plannen waren om zondag te gaan, maar na de voorspelde regen besloten we om het een dag op te schuiven. Als bonus kregen we maandag dan ook een fantastische zonnige dag. Onderweg, op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen brak de zon door. Zon, zee en water voor het echte vakantie gevoel.
In het Zuiderzee museum is vorige week een nieuwe attractie geopend. Het heet Waterwerken en ligt meteen bij de ingang als je van het bootje komt. Het is een schelpenstrandje, met plekken (voor de ouders) om te zonnen en te picknicken. De kinderen kunnen zich in het water vermaken met bootjes. Er zijn kleine eilandjes aangelegd, waar ze naar toe kunnen varen. Ze kunnen uitgebreid met water spelen en elkaar nat spuiten.

Het park heeft een vissersschip die rondvaarten maakt van ongeveer 45 minuten op het IJsselmeer. Dat kost een klein bedrag extra. De boot vaart niet altijd, maar nu wel vanwege de schoolvakantie. De moesten even op onze beurt wachten, de eerste keer was de boot vol en de tweede keer vaarde deze net voor onze neus weg.


De derde keer waren we op tijd en het was het wachten meer dan de moeite waard. We hebben genoten op het water, de zon was fantastisch en de schipper kon veel vertellen. Met gloeiende wangen en roodverbrande neusjes gingen we weer op huis aan. Het hoofd leeg en rust in het lijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten