dinsdag 19 juli 2016

Kleuren uit de vier seizoenen

Colours for You werkt met het kleuren systeem van de vier seizoenen: winter, lente, zomer en herfst. In ieder seizoen komen de primaire kleuren voor, mits gemengd naar je eigen seizoen. Tevens werken we met de basiskleuren groen, paars en wit. De primaire en de basis kleuren zijn de kleuren waarop we analyseren.Winter en zomer zijn de koele seizoenen. Deze kleuren noemen we koel omdat ze altijd met een blauwe tint gemengd zijn. Stel je potjes verf voor in een zuiver rood of geel en doe daar iets blauw bij, dan zijn het per definitie koele kleuren. Rood wordt paarsig, als fuchsia en geel wordt fris geel als van citroenen.

Lente en herfst zijn de warme seizoenen. Hier geldt hetzelfde basisprincipe, echter hier is de verf gemengd met een geel. Stel je hier voor dat je een zuiver rood en blauw hebt en doe daar een beetje geel bij. De rood zal gaan neigen naar een oranjerood zoals van tomaten en het blauw wordt groenig, als het turquoise van de gelijknamige edelstenen.

Voor de witten geldt een zelfde principe. De wintertypes zijn mooi in een stralend sneeuwwit, en de zomers zijn mooi in een grijzig gebroken wit. Voor de lentes is een warm (slag) roomwit het mooist en de lichtste kleur voor herfsten is een zandwit. Als je dit weet, dan kan je bijvoorbeeld ook je mooiste witte trouwjurk kiezen ;)

Verder zijn er nog de kleuren die zich theoretisch op de grens bevinden. Precies op de rand van de seizoenen. Kleuren waarin evenveel van alle seizoen is toegevoegd. Deze kleuren worden vaak toegepast waar grote groepen mensen hetzelfde (moeten) dragen. Bij het dragen van een uniform, in ziekenhuizen, personeel in winkels, in de uitvaartbranche of personeel op vakantieparken. Deze kleuren zijn neutraal en voor iedereen draagbaar, maar ze zullen niet veel voor je doen.

Als je eenmaal je eigen beste kleuren weet, dan weet je ook welke kleuren je zullen flatteren. Kleuren die echt iets voor je kunnen doen, je ophalen op de juiste manier, ook als je een slechte dag hebt.

Je behaalt je beste persoonlijke resultaat als het gemiddelde van je kleding even sterk is als het gemiddelde van je eigen kleurenwaaier. De combinatie van kleuren die je draagt is minstens zo belangrijk. Dàt, in combinatie met je eigen persoonlijke stijl, is wat je die sterke uitstraling geeft. Dan ben je de beste versie van jezelf en niet meer afhankelijk van winkels of trends. Dan kan je kleding verzamelen en maakt het niet meer uit in welke winkel je koopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten